|
by Maria
Am uscat ciupercile în cuptor.
Ciupercile se spală cu puțină apă și foarte rapid. Cât stau în contact cu apa, absorb multă apă și se ususcă mai greu.
Le ștergem și apoi , dacă e cazul , le tăiem felii.
Le punem pe tavă sau grătar, pe hîrtie de copt, în cuptorul incins dinainte, dat la foc mic și cu ușa întredeschisă.
|
by Maria
Preparaţi astfel, sunt foarte gustoşi.
Bureţii proaspeţi se spală, se curăţă de lamelele de pe interiorul pălărieie, care sunt iuţi, şi apoi se lasă o oră într-un lighean cu apă şi sare.
Ii opărim puţin, apoi îi aşezăm în borcane, în care mai punem căţei de usturoi, frunze de mărar uscat, piper boabe, foi de dafin etc.
Deasupra turnăm o soluţie de apă şi oţet - un pahar de oţet la două pahare cu apă şi puţină sare, fiartă şi răcită.