”Istoria” ciupercilor

Dacă nu avem ciuperci , ca să facem treabă (anul trecut s-au făcut atât de multe ghebe că nu mai știam cum și când să le conserv), să vă spun o poveste.

Desigur, despre ciuperci.
Vechii egipteni credeau, în conformitate cu hieroglifele de acum 4600 ani , că ciupercile contribuie la prelungirea vieții și chiar la nemurire. Aromă delicioasă a ciupercilor a intrigat faraoniit atât de mult încât aceștia au decretat că ciupercile aparțin numai regilor şi nici un om de rând nu avea voie să le atingă vreodată. ce egoiști!
Dar cred că ciupercile erau o raritate în Egipt, unde nu sunt păduri și nu e umezeală, de aceea faraonii s-au asigurat de aprovizionarea lor cu ciuperci.
În alte civilizaţii din lume, inclusiv Rusia, China, Grecia, Mexic şi America Latină, s-au practicat ritualuri de ciuperci, pentru efectul lor halucinogen (al celor otrăvitoare). Mulţi au crezut că ciupercile au proprietăţi care ar aduce puteri supranaturale, pentru găsirea obiectelor pierdute sau pentru a le conduce sufletul spre tărâmul zeilor.
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.