Maitake, ciuperca anticancer

În 2009, un studiu realizat de Memorial Sloan-Kettering Cancer Center a arătat că ciuperca Maitake ar putea stimula sistemul imunitar al pacientilor cu cancer mamar.

Experimente făcute pe pacienţii cu cancer au demonstrat că Maitake pot stimula celulele sistemului imunitar. In vitro, cercetarea a demonstrat că Maitake stimulează celulele sistemului imunitar, iar un experiment in vivo a arătat că Maitake ar putea stimula atât sistemul imunitar înnăscut şi sistemul imunitar adaptativ .

 In vitro, cercetarea a demonstrat că Maitake poate induce apoptoza în liniile de celule canceroase (celule umane ce provoacă cancer de prostata, 3B Hep celule, 7901 SGC-celule, celulele carcinomului pielii ) şi inhibă creşterea diferitelor tipuri de celule canceroase (ex., celulele cancerului de vezica urinara).

O anume parte a ciupercii Maitake, cunoscută sub numele de "Maitake fracţiunea D", are activitate anti-cancer. Ciuperca are un potential anti-metastatic și are și un efect hipoglicemiant şi poate fi benefică pentru gestionarea diabetului . Maitake scade zahărul din sânge , pentru că contine un inhibitor de alfa glucozidazei . 

Maitake mai conţine antioxidanţi şi poate inhiba partial enzima ciclooxigenaza. 

Un experiment a arătat că un extras de Maitake inhibă angiogeneza prin inhibarea factorului de creştere endotelial vascular ( VEGF ). 
Lys-N este o unică protează găsită în Maike. 

 Citește și aici.

Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.