Ciuperci Reishi pentru bolnavii de poliartrită reumatoidă

Una din condițiile necesare pentru a te bucura de o viaţă lungă şi bună este adaptabilitatea.
Capacitatea unei persoane de a se adapta la circumstanţele îmediului prezice longevitatea. Aceasta presupune capacitate de reacţie şi funcţionalitatea sistemului imunitar. Un sistem imunitar robust, capabil de adaptare la situaţiile în continuă schimbare este un factor cheie în prevenirea unei simple răceli sau a cancerului. Un aspect important al sistemului imunitar este capacitatea sa de a se autoregla atunci când este necesar, astfel încât să nu devină hiperactiv si să atace tesuturile proprii, ca în cazul cu poliartritei reumatoide. Din fericire, natura ne-a dat ciupercile Reishi, cu capacitatea dovedită de a oferi ajutor.
Poliartrita reumatoidă (RA) este o boala autoimuna, care poate fi caracterizata prin inflamatia cronica a tesuturilor si organelor, dar, de obicei, atacă articulaţiile. Acest răspuns hiper-inflamator poate duce la distrugerea cartilajului si la pierderea mobilitatii. Simptomele pot include articulaţii tumefiate şi rigide, însoţite de durere considerabilă şi pierderea funcţiilor. Aceasta este de trei ori mai frecventă la femei decat la barbati, iar prima instalare a simptomelor apare, de obicei, la varste cuprinse intre 40 si 60. RA este de obicei tratata cu cortizon, cum ar fi steroizi, care suprima sistemul imunitar. Chiar şi în doze mici, aceste medicamente pot provoca osteoporoza, boli cardiovasculare, cresterea in greutate sau azahărului din sânge. Cel mai important, această abordare nefirească şi periculoasă de suprimare a sistemului imunitar poate predispune la infecţii.

Ciuperci Reishi, de asemenea, cunoscute sub numele de Ganoderma lucidum, este una dintre cele mai vechi medicamente cunoscute in medicina traditionala chineza (TCM). Este originară din China, Japonia şi America de Nord, a fost folosită de mii de ani şi este venerată pentru longevitatea sa de promovare a capacităţilor. Reishi influenţează celulele care reglementează sistemul imunitar - şi anume, celule limfatice şi celulele cu interferon alfa şi interferon beta - şi are capacitatea de a "educa" aceste celule astfel încât acestea să răspundă mai bine nevoilor organismului. Cu alte cuvinte, cu ajutorul de Reishi, în cazul în care celulele sistemului imunitar nu sunt suficient de receptive, ei vor fi chemaţi la acţiune, sau în cazul în care sunt hiperactivi, cum ar fi în cazul unei tulburări autoimune, cum ar fi RA, acestea vor fi inactivate.

Intr-un studiu din 2007 publicat de Universitatea din Hong Kong, peptidele polizaharide din Reishi "inhibă semnificativ proliferarea fibroblastelor de poliartrita reumatoida sinovial (RASF)."
În cazul în care medicamente, steroizi, suprima sistemul imunitar, Reishi mai degrabă educă, ajută modularea şi învaţă celulele sistemului imunitar cum să se auto-reglementeze mai eficient. Atunci celulele albe din sange sunt mai bine echipate pentru a gestiona sistemul imunitar.

Capsulele cu Reishi Reishi sau ceaiul
În primul rând, un copac creşte şi trăieşte zeci de ani, din absorbtia de energie şi nutrienţi de la soare şi sol. Apoi, cand copacul începe să moară, ciuperca se va ataşa la copac, va absorbi forţa de viaţă şi concentrează în continuare continutul nutritional si calitatile medicinale pe care arborele le-a dobândit pe parcursul duratei sale de viaţă. După ce ciupercile sunt recoltate şi încapsulate sau făcute în pulberi sau ceaiuri, această forţă de viaţă concentrată este transferată. Acest proces reprezintă declanşarea puterea luată de la Mama Natura.
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.