Ce-am mai aflat despre ciuperci

Ciuperci nu sunt nici plante, nici animale, nici minerale. Ciupercile sunt unice. Ele nu au nevoie de lumina soarelui ca să crească, nu au fotosinteza, nici nu respira. 
Ciupercile sunt și cele mai mari organisme vii din lume, cea mai mare a fost descoperită în pădurea Malheur Naţional, din estul Oregon și acoperea 2200 de acri. 
Experţii estimează că ciuperca gigant are cel la 2.400 de ani, dar ar putea fi vechi de 7200 ani, adică unuldintre cele mai vechi lucruri de pe pământ. 
Anterior, cel mai mare organism din lume a fost o Armillaria, care avea doar 1500 de acri - lângă Mt. Adams, Washington. 
Ciuperca cea mai otrăvitoare este Amanita phalloides, responsabilă pentru 90% din toate intoxicaţii fatale cauzate de ciuperci. Se spune că este o moarte oribilă și nu există un antidot. Intoxicaţiile cu Amanita phalloides apar după şase - douăzeci şi patru de ore de la ingestie, timp în care celulele din ficat şi rinichi sunt atacate.  
Daca te duci la cules ciuperci, fii sigur ca cunoști perfect această specie. 
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.