Ciupercile albe consolidează sistemul imunitar

- în lupta impotriva infectiilor si a cancerulu
Anumite tipuri de ciuperci, mai speciale, se știe că au activitate anti-tumoralăe. Dar cele comune, disponibile pe scară largă, cum sunt champignon, ce efecte au? 

La Centrul de Cercetare Human Nutrition on Aging  de la Universitatea Tufts, oamenii de știință au  arătat că aceste ciuperci stimulează sistemul imunitar, prin creșterea producției de proteine care lupta îpotriva bolilor cauzate de agenții patogeni. Ciupercile au un impact pozitiv asupra celulelor sistemului imunitar, clasificate ca celule dendritice. Acest lucru este important deoarece celulele dendritice (DCS) pot face celulele albe din sânge, cunoscut ca celulele T, care sunt cruciale pentru un sistem imunitar puternic și sănătos. Celulele dendritice recunosc şi apoi dezactivează sau distrug microbii, bacteriile și virusurile sau antigenii. În plus, ele pot juca un rol în lupta împotriva cancerului. 

Cercetătorii au descoperit că stimularea depinde de dozare - ciuperci consumate mai mult, înseamnă un pronunţat  raspuns imun. Celulele T- ce răspund de imunitate, duc la o supraveghere mai eficientă şi dezvoltă un mecanism de apărare împotriva invaziei microbiene şi dezvoltarea tumorilor. 
Un alt grup de oameni de știință, de la City of Hope Institute California, a publicat un studiu care sugerează că un consum de 100 de grame de ciuperci pe zi ar putea suprima creșterea tumorilor de sân. Ciupercile albe pot fi o componentă importantă în reducerea incidenţei cancerului dependent hormonal, cum e cel de sân.  
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.