Ciulama de ciuperci

Este cel mai simplu și gustos mod de a găti ciupercile.

Merg orice fel de ciuperci, dar cel mai bine iese când punem ciuperci culese din pădure, de diverse soiuri - pîînișare, ciuperci de câmp, gălbiori etc.


Tocăm fin 2 cepe și le călim ușor in ulei, la foc, presărate cu sare și acoperite cu capac, ca să se înbușe și să nu se ardă. La nevoie, adăugăm puțină apă, dar trebuie să ținem cont de faptul că și ciupercile lasă multă apă.
Când ceapa e pătrunsă, punem și ciupercile - spălate, curățate și tocate.
Se fierb înăbușit vreo 20 de minute. 
Potrivim de sare, piper.
Adăugăm un sos format din smântână amestecată cu făină albă - cam o lingură la 300 ml de smântână. În acest fel nu se va tăia. Se mai fierbe vreo 5-10 minute, să se îngroașe sosul. Presărăm mărar sau pătrunjel sau de-amândouă.

Mămăliguța accentuează savoarea.


Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.