Musaca de conopidă cu ciuperci


Ingrediente:
1 kg conopidă, 500 g ghebe fierte si tocate, 100 g ceapă, 1 ou, 50 g ulei, 50 g suc de roşii, condimente – piper, nucşoară, boia.
Mod de preparare:
Ciupercile tocate şi ceapa tocată se călesc cu puţin ulei şi dacă este nevoie, şi cu apă. Se lasă să se răcească, după care se adaugă oul, sucul de roşii, sarea şi condimentele. Cine doreşte, poate pune şi mărar sau pătrunjel verde. Conopida se fierbe în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. Într-un vas de Jena, uns cu puţin ulei şi presărat cu pesmet, se aşează un strat de bucheţele de conopidă, apoi ciupercile, care se acoperă iar cu conopidă. Se poate pune deasupra un ou amestecat cu lapte sau iaurt, dar - atenţie la calorii, să nu depăşească raţia fixată.
Pentru post, renuntam la ou si lapte si turnam deasupra un sos de rosii ingrosat cu putina faina.
Varianta:
amestecam conopida fiarta cu cartofi piure.
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.