Am facut drobul in tava lata de la aragaz, ca sa se coaca mai repede. Cu caldura asta, e mai greu ... Acum, vara, este foarte bun rece, ca aperitiv.
Am folosit urmatoarele produse: 1 kg de ciuperci (de orice fel), 2-3 cepe, 6 oua, 2 felii de paine, o ceasca cu lapte, o legatura cu patrunjel, o cescuta cu ulei, 3 linguri de faiana, piper negru, 2 catei de usturoi.
Ceapa se caleste putin cu usturoiul, iar ciupercile se fierb si se scurg. Dupa ce se races, se trec prin masina de tocat. Se adauga felile de paine muiate in lapte, stoarse si sfaramate cu furculita, sare, piper, 5 oua. Se amesteca bine, se adauga faina alba - 2-4 linguri, depinde de consistenta - si patrunjel verde tocat ( mai multisor).
Se intinde int tava de aragaz unsa cu ulei. Oul care a ramas se bate atat cat sa se omogenizeze galbenusul cu albusul si apoi se toarna (se intinde) peste drob, pentru a-i da o fata frunmoasa. Uneori, eu amestec acest ou cu boia de ardei dulce, ca sa fie drobul mai aspectuos. Tot asa, in loc de boia putem pune marar tocat sau susan.
Trimiteți un comentariu