Varianta I - pasta de ciuperci:
Le preparam din 250 g ciuperci fierte si trecute prin masina de tocat, 150 g unt, 50 g cascaval, o ceapa, putin ulei, zeama de lamiie sau vin, sare, piper, marar si/sau patrunjel verde.
Calim ceapa in 2-3 linguri de ulei, numai 2 minute, apoi adaugam si ciupercile, le fierbem pe foc mic, sa fie patrunse si fara zeama. Potrivim gustul cu zeama de lamaie sau vin, piper si sare. La final adaugam verdeata, cascavalul si untul. Omogenizam si dam la rece. Cu aceasta pasta ungem felii de paine; le ornam cu patrunjel verde si cascaval ras.
Varianta II - ciuperci cuburi:
Folosim ciuperci proaspete, taiate cubulete. Preparam exact ca mai sus.
Servim pe felii mici de paine, pe crackers, pe biscuiti sarati. Ornam cu felii de rosii, ardei sau ridichi de luna.
Le preparam din 250 g ciuperci fierte si trecute prin masina de tocat, 150 g unt, 50 g cascaval, o ceapa, putin ulei, zeama de lamiie sau vin, sare, piper, marar si/sau patrunjel verde.
Calim ceapa in 2-3 linguri de ulei, numai 2 minute, apoi adaugam si ciupercile, le fierbem pe foc mic, sa fie patrunse si fara zeama. Potrivim gustul cu zeama de lamaie sau vin, piper si sare. La final adaugam verdeata, cascavalul si untul. Omogenizam si dam la rece. Cu aceasta pasta ungem felii de paine; le ornam cu patrunjel verde si cascaval ras.
Varianta II - ciuperci cuburi:
Folosim ciuperci proaspete, taiate cubulete. Preparam exact ca mai sus.
Servim pe felii mici de paine, pe crackers, pe biscuiti sarati. Ornam cu felii de rosii, ardei sau ridichi de luna.
Trimiteți un comentariu