Limba boului (Fistulina hepatica)

Este o ciupercă care se poate consuma, dar nu e prea atractivă. Gustul şi textura sunt cam.... fade.
Are însă proprietăţi curative.
Da...limba boului....

Gălbiorii cresc şi sub muşchi


Ciulama de ciuperci asortate


Am avut diverse ciuperci de pădure: pâinişoare brune şi verzi, gălbiori.



Mai intâi călim in ulei şi apă o ceapă tăiată foarte fin, până se topeşte.
Adăugăm ciupercile spălate şi tăiate bucăţi mari, le acoperim şi le lăsăm pe foc mic. Presărărm şi sare, pentru a lăsa propria yeamă. Dacă e cazul, se adaugă câte puţină apă. Cănd sunt fierte, apunem şi o lingură de făină desfăcută ăn apă rece, piper şi mai lăsăm să dea un clocot. presărăm pătrunjel verde şi o servim cu mămăliguţă, obligatoriu.
Simplu şi bun!

Bucătăria lacto-vegetariană: Salata in straturi

Bucătăria lacto-vegetariană: Salata in straturi: Ingrediente: 3 oua fierte tari, 200 g cascaval, o conserva de ciupercute sau ciuperci champinon proaspete, o cana cu maioneza. Se taie casca...

Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - varianta vegetariana

Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - varianta vegetariana: Procedam la fel ca in reteta precedenta, fara sa mai punem unt si cascaval; vom folosi tofu.

Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - doua variante

Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - doua variante: Varianta I - pasta de ciuperci: Le preparam din 250 g ciuperci fierte si trecute prin masina de tocat, 150 g unt, 50 g cascaval, o ceapa, pu...

Bucătăria lacto-vegetariană: Ciuperci aperitiv

Bucătăria lacto-vegetariană: Ciuperci aperitiv: Ingrediente: 1 kg ciuperci, 500 g roşii, 200 g ceapă verde, 100 g usturoi verde, o legătură pătrunjel, 150 ml ulei, 150 ml vin alb, sare şi ...
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.