|
by Maria
Este o ciupercă care se poate consuma, dar nu e prea atractivă. Gustul şi textura sunt cam.... fade.
Are însă proprietăţi curative.
Da...limba boului....
|
by Maria
Am avut diverse ciuperci de pădure: pâinişoare brune şi verzi, gălbiori.
Mai intâi călim in ulei şi apă o ceapă tăiată foarte fin, până se topeşte.
Adăugăm ciupercile spălate şi tăiate bucăţi mari, le acoperim şi le lăsăm pe foc mic. Presărărm şi sare, pentru a lăsa propria yeamă. Dacă e cazul, se adaugă câte puţină apă. Cănd sunt fierte, apunem şi o lingură de făină desfăcută ăn apă rece, piper şi mai lăsăm să dea un clocot. presărăm pătrunjel verde şi o servim cu mămăliguţă, obligatoriu.
Simplu şi bun!
|
by Maria
Bucătăria lacto-vegetariană: Salata in straturi: Ingrediente: 3 oua fierte tari, 200 g cascaval, o conserva de ciupercute sau ciuperci champinon proaspete, o cana cu maioneza. Se taie casca...
|
by Maria
Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - varianta vegetariana: Procedam la fel ca in reteta precedenta, fara sa mai punem unt si cascaval; vom folosi tofu.
|
by Maria
Bucătăria lacto-vegetariană: Sandvisuri cu ciuperci - doua variante: Varianta I - pasta de ciuperci: Le preparam din 250 g ciuperci fierte si trecute prin masina de tocat, 150 g unt, 50 g cascaval, o ceapa, pu...
|
by Maria
Bucătăria lacto-vegetariană: Ciuperci aperitiv: Ingrediente: 1 kg ciuperci, 500 g roşii, 200 g ceapă verde, 100 g usturoi verde, o legătură pătrunjel, 150 ml ulei, 150 ml vin alb, sare şi ...