bureți ca la stână


La cererea cititorilor blogului, voi posta mai multe retete de preparare a ciupercilor - feluri de mancare si conserve.

Aceasta reteta populara este foarte gustoasa si consistenta.
Avem nevoie de:
- o farfurie adanca plina varf cu ciuperci mari si carnoase ca champignon, nicoreti, hribi, painisoare;
- 100 g de untura sau slanina (chiar si afumata);
- 250 g branza de oi (cas framantat)
- facultativ - un carnacior afumat.

De la ciuperci folosim palariile mari, spalate si lasate la scurs pe un prosop.
Palariile se umplu cu branza amestecata cu putina untura si ceva afumatura. Se pun intr-o tava sau tigaie de tuci in care am mai adaugat untura si se dau in cuptorul incins.

Se servesc fierbinti, cu mamaliguta.
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.