Iuţari marinaţi


Preparaţi astfel, sunt foarte gustoşi.

Bureţii proaspeţi se spală, se curăţă de lamelele de pe interiorul pălărieie, care sunt iuţi, şi apoi se lasă o oră într-un lighean cu apă şi sare.
Ii opărim puţin, apoi îi aşezăm în borcane, în care mai punem căţei de usturoi, frunze de mărar uscat, piper boabe, foi de dafin etc.
Deasupra turnăm o soluţie de apă şi oţet - un pahar de oţet la două pahare cu apă şi puţină sare, fiartă şi răcită.

Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.