Vitaminele din ciuperci

100 g de ciuperci au o contribuţie importantă la necesarul zilnic - DZ - de vitamine.

Riboflavina (vitamina B2)
- luăm din ciuperci 24% din DZ (0,4 mg)
Riboflavina este o enzimă esenţială necesare pentru metabolismul carbohidratilor, aminoacizilor şi lipidelor. Este,antioxidantă.

Niacina (vitamina B3)
- 18% DZ (3,6 mg)
Niacina acţionează în calitate de co-enzima în metabolismul glucidelor şi acizilor graşi şi este necesar ăpentru metabolismul energetic.

Acidul pantotenic (vitamina B5)
-15% (1,5 mg)
Acidul pantotenic are numeroase roluri esenţiale în metabolismul energetic şi metabolismul acizilor graşi.

Vitamina B6
- 5% (0,1 mg)
Vitamina B6 ajuta organismul în a produce substanţe biochimice, inclusiv insulina, hemoglobina si anticorpi icare lupta impotriva infectiilor.

Tiamina (vitamina B1)
-5% (0,1 mg)
Tiamină joacă un rol esenţial în metabolismul glucidelor şi a funcţiei neuronale.

Acid folic
- 4% (16.0 mcg)
Acid ulfolic construieşte noi celule cu ADN şi ARN, şi funcţionează cu vitamina B12, pentru a forma hemoglobina.
Funcţionează cu vitamina B12 pentru a forma hemoglobina din celulele roşii din sânge. Previne anemie megaloblastica.
Acidul folic este esenţial pentru reducerea riscului de defecte de tub neuronal, cum ar fi spina bifida la fetuşii de dezvoltare.


Minerale

100 g de ciuperci furnizează minerale importante, esentiale pentru un organism sănătos şi sun til de viaţă activ. Ele au un conținut scăzut de sodiu.

Cupru
- 16% (0,3 mg)
Cuprul este un micronutrient esenţial cu rol în formarea hemoglobinei. De asemenea, este implicat în producerea de energie.

Seleniu
-13% (9.3 mcg)
Seleniul actioneaza ca un antioxidant cu vitamina E.

Potasiu
- 9% (318 mg)
Seleniu ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si regleaza echilibrul fluidelor în celulele corpului. Este important pentru contracţia musculară şi transmiterea impulsurilor nervoase.

Fosfor
- 9% (86.0 mg)
Fosforul este o componentă majoră a oaselor si dintilor, care regleaza cresterea celulelor, regenerarea şi pH-ul.

Fier
- 3% (0,5 mg)
Aproximativ 70% din fier se gaseste in hemoglobina, aproximativ 25% este stocat în ficat, splină şi oase. e o componentă a numeroase enzime.

Zinc
- 3% (0,5 mg)
Zincul este o componenta a numeroase enzime, proteine şi insulină şi e un factor imunitar. Aceasta promovează reproducerea celulelor, cresterea si repararea tesuturilor.

Magneziu
- 2% (9,0 mg)
Macronutrienţi - 50%, în os, iar alte 50%, aproape în întregime în interiorul celulelor corpului.
Face parte din mai mult de 300 de enzime responsabile pentru reglarea functiilor organismului, inclusiv multe de producere a energiei, a proteinelor din organism şi contracţia musculară.
De asemenea, ajută la menţinerea celulelor nervoase si musculare.
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.