Ciupercile conțin fibre

Dacă sunteți interesat de scăderea nivelului de colesterol, diminuarea riscului în boli de inimă, diabet zaharat de tip 2, cancer de colon, diverticuloză, de păstarea sănătății intestinului, fibrle sunt una din soluții.

Consumul de fibre e legat de un mai mic indice de masă corporală, ca indicator al obezităţii, dar e și un factor de pierdere în greutate şi de întreţinere.

Ciupercile proaspete conţin fibre solubile si insolubile.

Fibra solubilă are beta-glucani şi chitosan, care sunt componente ale pereților celulari. Fibrele solubile ajută la prevenirea şi gestionarea bolilor cardiovasculare, prin scaderea nivelului de colesterol LDL şi total și ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Beta-glucanii au potențial anti-cancer . O dieta bogata in fibre poate avea un rol de protecţie în cancerul de sân şi intestinal.

Sănătatea intestinului depinde de consumul de fibre insolubile, găsite în ciupercile proaspete. El ajută, de asemenea, în caz de digestie lentă. Când alegem alimentele bogate în fibre, caloriile sunt mai puține, dar mâncarea are mai mult volum, consumăm mai puține grăsimi.

Zilnic se recomandă 25-35 de grame de fibre. 
Multe ciuperci otrăvitoare sunt mortale. Am depus toate eforturile pentru a asigura exactitatea pe acest site, dar, în final, responsabilitatea pentru a manca ciuperci revine fiecăruia;există oameni care sunt alergici la toate speciile de ciuperci. Asiguraţi-vă că  identificați corect și verificați ciupercile  în detaliu.